Καλέστε μας: (0030) 210-7015292

  • Αρχές Και Τεχνικές


    Κωδικός Βιβλίου: 30174P
    Κατηγορία Βιβλίου:
    Εκδότης:
    Συγγραφέας:
    Subtitle:
    Προετοιμασίας Και Παρασκευής Τροφής
    Language:
    Βιβλιοδεσία:
    Μαλακό εξώφυλλο
    Ημερομηνία Έκδοσης :
    1999
    Αριθ. Σελίδων:
    287
    Αριθ. Τόμων:
    1
    Διαστάσεις Βιβλίου:
    21x16
    Διαθεσιμότητα:
    Διαθέσιμο

    25,00 €

    Μοιραστείτε το:

    Πλήθος Εικόνων και φωτογραφιών
    Tags:
    Ένα εργαστήριο διατροφής (δηλαδή μια εργαστηριακή ενότητα, μαγειρείο κ.ά.) είναι απαραίτητο να υπάρχει όπου διδάσκονται ή εφαρμόζονται θέματα διατροφής και διαιτολογίας (π.χ. σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία κ.ά.). Στο κεφάλαιο αυτό θα γίνει λόγος όχι μόνο για ένα εργαστήριο τροφίμων και ποσοτικής παρασκευής, αλ- λά και για το πώς είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα εργαστήριο για διδασκαλία και πρακτική εφαρμογή των μαθημάτων διατροφής και διαιτολογίας στην εκπαίδευση. Σε γενικές γραμμές, ένα τέτοιο εργαστήριο χρειάζεται ενότητες και κέντρα εργα- σιας, ενώ πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένο, φωτεινό και άνετο. Ειδικότερα, όταν πρόκειται για νοσοκομείο, το εργαστήριο διατροφής μπορεί να είναι ένας μικρός χώρος ειδικά διαμορφωμένος μέσα στην κουζίνα. Εκεί ο/η διαιτο- λόγος θα πειραματιστεί με τα τρόφιμα και τις δίαιτες, θα παρασκευάσει και θα προ- ετοιμάσει συνταγές και γεύματα, θα ελέγξει και θα βεβαιωθεί για την καταλληλότη- τα και την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται με στόχο τη διασφάλιση της σωστής διατροφής των ασθενών. Καλό θα είναι να υπάρχει τζάμι από τη μέση του τοίχου και πάνω, ώστε να μπορεί ο/η διαιτολόγος να επιβλέπει και να ελέγχει τις δραστηριότητες στο μαγειρείο. Το ιδανικό είναι να υπάρχει ένα τέτοιο εργαστήριο όχι μόνο στο κύριο μαγειρείο, αλλά και σε κάθε όροφο ή ενότητα του νοσοκομείου. Ο εξοπλισμός ενός εργαστηρίου διατροφής γενικά πρέπει να περιλαμβάνει: — Νεροχύτη, κατά προτίμηση μεταλλικό ή από άλλο ανθεκτικό υλικό, που να μην απορροφά και να μη διαβρώνεται εύκολα, με δύο λεκάνες και επιφάνειες και από

    Πίσω